Zelf een kast op maat plaatsen? Perfect haalbaar voor jou!

Met onze unieke aanpak en persoonlijke begeleiding is het zelf plaatsen van een inbouwkast gegarandeerd ook voor jou haalbaar. Ontdek hier hoe we samen stap voor stap jouw kast op maat ontwerpen en realiseren. Een schroefmachine, waterpas én een dosis zelfvertrouwen volstaan om succesvol aan de slag te gaan.

1. Persoonlijk advies in onze showroom

Maak een afspraak in onze showroom. Op het afgesproken tijdstip maken we alle vereiste tijd vrij om jouw kasten op maat uitgebreid te bespreken. 

Laat je inspireren door onze demonstratieopstellingen. Zo krijg je een perfect beeld van de eindeloze mogelijkheden. Aan de hand van materiaal- en kleurstalen maken we samen de juiste keuzes. 

Breng bij je eerste bezoek de ruwe basisafmetingen mee van de ruimte, alsook van de maatkast die je voor ogen hebt.

Bereid je bezoek aan onze showroom voor door zelf op papier een eerste schetsvoorstel uit te werken. Zo krijgen we een helder zicht op jouw wensen en verwachtingen.

Samen kijken we naar de technische haalbaarheid van jouw ideeën. We reiken je tal van tips en mogelijkheden aan om je ontwerp op vlak van vormgeving, functionaliteit en technisch verder te optimaliseren.

2. Offerte op maat

Na jouw bezoek aan onze showroom gaan wij achter de schermen verder aan de slag. Wij werken uw persoonlijke, gedetailleerde prijsofferte uit.

Dankzij deze heldere all-in prijs weet je perfect wat jouw zelfbouwkasten kosten én hoeveel je bespaart door zelf te plaatsen.

3. Kant en klaar bouwpakket uit eigen werkatelier

Voldoet de maatkast volledig aan je wensen en ben je akkoord met ons voorstel? 

Super, op basis van meetinstructies bezorg je ons nog alle finale afmetingen. Vervolgens gaan wij aan de slag in ons werkatelier. 

Jouw kast op maat wordt tot in de kleinste details voorbereid in ons computergestuurd werkatelier. We zagen en frezen alle onderdelen op maat en zorgen voor duidelijke labels. Samen met het montageplan sluiten deze labels vergissingen uit bij de plaatsing. 

Alle zichtbare zijkanten worden zorgvuldig afgeplakt. Alle nodige gaten boren we op de juiste plaatsen voor. 

4. Plaatsingstips indien nodig

We voorzien duidelijke documentatie die je kan helpen bij de plaatsing van het bouwpakket. Heb je nog andere vragen? Stel ze gerust! Ook tijdens het verkoopsgesprek staan we je graag bij met al onze tips.

We zorgen ervoor dat je perfect weet hoe de plaatsing stapsgewijs aan te pakken en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.

Kan je door de afmetingen het bouwpakket zelf niet komen afhalen? Geen probleem, onze leverdienst komt op afspraak thuis bij je langs. 

5. Bereikbaar voor hulp tijdens montage

Heb je tijdens de plaatsing vragen of twijfel je ergens? Geen nood, wij blijven steeds bereikbaar en helpen je uit de nood. 

Dankzij onze handige bouwpakketten heb je uitsluitend een schroefmachine en waterpas nodig om de maatkast zelf te plaatsen. 

Een tafelzaag en schaafmachine is handig voor de afwerkingslatten, maar hoeft niet. 

6. Optioneel & gratis: op maat zagen van de afwerkingslatten

Is de kast op maat volledig gemonteerd en moet je uitsluitend nog de pas- en afwerkingslatten plaatsen? Perfect, je hebt bijna de eindmeet bereikt.

Voor de afwerkingslatten heb je de keuze. Ofwel heb je een eigen schaaf en zaagtafel – of kan je deze even lenen bij familie of vrienden – ofwel maak je gebruik van onze gratis zaagservice. 

Zet merktekens op de afwerkingslatten én kom tijdens onze openingsuren langs.  Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Wij zagen de afwerkingslatten precies op maat, waarna jij je kast op maat verder kan afwerken.