Een maatkast in een zelfbouwpakket?

 Ferm gedaan, met Form iT

Met een dosis handigheid, wat technisch inzicht én de hulp van Form iT is het haalbaar om zelf een maatkast te plaatsen. Ontdek hier hoe we samen stap voor stap jouw kast op maat ontwerpen en realiseren.

1. Persoonlijk advies in onze showroom

Bereid je bezoek aan onze showroom voor door een afspraak te maken en een eerste schetsvoorstel op papier te zetten. Zo krijgen we een beeld van jouw wensen en verwachtingen.

Breng bij je eerste bezoek de basisafmetingen mee van de ruimte, en eventueel afbeeldingen van de maatkast die je voor ogen hebt.

We nemen tijdens ons gesprek alle nodige tijd om jouw kasten op maat te bespreken. Aan de hand van materiaal- en kleurstalen kan je rustig je keuze maken. 

Samen kijken we naar de technische haalbaarheid van jouw ideeën. We reiken je tal van tips en mogelijkheden aan om je ontwerp te optimaliseren. Zo wordt je kast niet alleen prachtig, maar ook praktisch.

2. Offerte op maat

Na jouw bezoek aan onze showroom gaan wij achter de schermen verder aan de slag. Wij werken uw persoonlijke, gedetailleerde prijsofferte uit.

Dankzij deze heldere all-in prijs weet je perfect wat jouw zelfbouwkasten kosten.

3. Voorbereiding van  jouw bouwpakket 

Is deze kast wat je nodig hebt, en ben je akkoord met ons voorstel? Ferm!

Op basis van meetinstructies bezorg je ons de correcte en finale afmetingen. We werken de technische tekening volledig uit en gaan aan de slag in ons werkatelier.

 Onze schrijnwerkers bereiden jouw kast volledig voor in de computergestuurde schrijnwerkerij. We zagen en frezen alle onderdelen op maat en zorgen voor duidelijke labels. Samen met het technisch plan kan je met de labelling handig aan de slag voor de plaatsing. 

 Alle zichtbare zijkanten worden zorgvuldig afgeplakt. Alle nodige gaten boren we op de juiste plaatsen voor.

4. Afhaling en handige plaatsingstips 

Het zelfbouwpakket staat op het afgesproken tijdstip klaar voor ophaling. Alles is zorgvuldig ingepakt en gewikkeld in folie. Zo vermijden we schade bij transport. Voorzie een aanhangwagen of grote bestelwagen. Wij helpen het pakket voorzichtig in je wagen te zetten.

 Kan je door de afmetingen het bouwpakket zelf niet komen afhalen? Dan lossen we dit voor je op door onze leverdienst bij je langs te sturen.

We zetten je op weg om de plaatsing stapsgewijs aan te pakken. We voorzien duidelijke documentatie die je kan helpen bij de plaatsing. Heb je nog andere vragen? Stel ze ons. Onze ervaring delen we graag om jouw project tot een succes te maken.

5. Bereikbaar voor hulp tijdens montage

Heb je tijdens de plaatsing vragen of twijfel je ergens? Geen nood, wij zijn slechts op een telefoontje van je vandaan en helpen je uit de nood. 

Tijdens de openingsuren kan je ons telefonisch bereiken. De meest voorkomende problemen kunnen we op die manier aanpakken. 

 Lukt het echt van geen kanten? Dan kunnen we in contact brengen met zelfstandige schrijnwerkers uit ons ruime netwerk.


6. Optioneel & gratis: op maat zagen van de paslatten

Is de kast op maat volledig gemonteerd en moet je uitsluitend nog de pas- en afwerkingslatten plaatsen? Perfect, je hebt bijna de eindmeet bereikt.

Voor de paslatten heb je de keuze. Ofwel heb je zelf een schaaf, zaagtafel en ervaring en dan doe je het zelf. Je kan ook gebruik maken van onze gratis zaagservice. 

Zet merktekens op de paslatten die we meegaven en kom tijdens onze openingsuren langs.  Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Wij zagen de paslatten precies op maat, waarna jij je kast volledig kan afwerken.