Zelf je inbouw- of maatkast maken

Eindelijk een afgewerkt huis, eindelijk alle spullen op hun plaats. Van de zelfbouw maatkasten van Form iT geniet je nu én later. Dankzij de professionele hulp van Form iT kan je jouw maatkasten bestellen en afhalen in handige zelfbouwpakketten.  

Da's ferm van Form iT!

Waarom kiezen voor kwaliteitskasten op maat?


Geen spinnenwebben meer dankzij plafondhoge, passende kasten. Geen rommelige hal meer, maar alle schoenen en jassen achter de kastdeur. Eindelijk een afgewerkt huis! 

Er zijn veel goede redenen om voor maatkasten te kiezen. Terecht ook, want van degelijk maatwerk heb je een leven lang plezier. Toch schuiven velen dit op de lange baan om budgettaire redenen.

Iemand met een paar rechterhanden – of een handige maat of nonkel – kan zelf een maatkast plaatsen. Langer sparen, wachten of kiezen voor een minderwaardig alternatief is niet langer nodig. 

Kwaliteitsvolle kasten op maat zijn binnen handbereik met Form iT.

Haalbaar voor elke gemotiveerde doe-het-zelver

Elke gemotiveerde doe-het-zelver kan onze kasten monteren dankzij de slimme nummering en een technisch plan. Met een paar rechterhanden, een schroefmachine, een waterpas en eventueel een handige maat of nonkel kan jij het ook.  

Wie zelf kwaliteitsvol maatwerk kan plaatsen, bespaart een flinke slok op de borrel. Een probleempje tijdens het plaatsen? Wij zijn slechts een telefoontje van je vandaan! 

Je mag rekenen op begeleiding in elke stap

Wij verzagen, jullie plaatsen

Je mag rekenen op persoonlijk advies en begeleiding in elke stap om je ideeën en eigen schetsvoorstel om te zetten naar een haalbaar technisch ontwerp. Na bespreking in de toonzaal volgt je persoonlijke offerte. 

De uiteindelijke realisatie start met de zorgvuldige werkvoorbereiding in ons atelier. Alles moet op maat gezaagd en gefreesd worden. Vervolgens creëren wij een handig bouwpakket, mét plan en duidelijke labels op alle onderdelen. 

Daarna is het aan jou! Een tafelzaag en schaafmachine zijn handig voor de paslatten, maar niet noodzakelijk. Je kan ze gratis door ons laten verzagen na de plaatsing. Dan kan je met de juiste afmetingen naar ons atelier komen en zagen we dit à la minute. 


Welke soort maatkasten zijn mogelijk met onze formule? 

Bij ons maak je een keuze uit duizend-en-een combinaties van kleuren en materialen. Elke kast maken we volledig op maat waardoor er amper beperkingen zijn. Met onze formule maak je zelf je…

  • … een dressing

  • … plafondhoge slaapkamerkasten

  • … kamerbrede bergingkasten

  • … een stijlvolle maatkast voor de inkomhal

  • … een uniek televisiemeubel op maat

  • … geïntegreerde zolderkasten